27 Eylül 2013 Cuma

ÇAMAŞIR MAKİNESİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

ÇAMAŞIR MAKİNESİ MODELLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ;

Enerji Sınıfı Enerji sınıfı cihazların aynı işi yaparken tükettikleri enerji miktarını verir. Bu derecelendirme A'dan F'ye doğru azalan performans ile gösterilir. Yani A sınıfı en verimli iken F sınıfı en az verim ile aynı işi daha fazla enerji harcayarak yapmaktadır. Ayrıca A sınıfı modeller de kendi içlerinde A+, A++ ve A+++ olarak verim açısından sınıflandırılırlar. Daha verimli çamaşır makinesi modellerini seçerseniz hem az enerji tüketen çevre dostu bir makineye sahip olur hem de harcadığınız daha az elektrik ile ay sonunda yüksek olmayan faturalar ile karşılaşırsınız.
Kısa Program Kısa program ile yıkamak istediğiniz çamaşırlarınızı 10-30 dakika arasında değişen sürelerde hızlıca yıkayabilirsiniz. Zaman kısıtı olan durumlar için ideal olan bu programda yıkama süresini kıyafetin kirliliği ve yakanacak çamaşırın ağırlığı belirleyici rol oynamaktadır. Eğer bu programı sıkça kullanmayı düşünüyorsanız süre ve maksimum ağırlık miktarına göz atmanızı öneririz.
Su Tüketimi Çamaşır makinenizin bir yıkamada ortalama tükettiği su olarak verilen miktar özellikle sık sık yıkama yapan ev ve aileler için oldukça önemlidir. Makinenizi seçerken su tüketim miktarını göz önünde bulundurarak ay sonu su faturasında ciddi bir yükten kurtulup bütçeniz için doğru bir tercih yapabilirsiniz.
Su Girişi  Çamaşır makineleri tüm yıkama boyunca hem sıcak ham de soğuk su kullanırlar. Bu ihtiyacı gidermek için bazı makinelerde sıcak ve soğuk olmak üzere 2 su girişi bulunmaktadır. Bazı makineler ise tek su girişine sahip olup suyu ısıtma işlerini kendi içinde halletmektedir. Makinenizi kuracağınız yerde daimi sıcak su sağlanıyor ise çift su girişli makineyi tercih ederek soğuk suyu ısıtma masrafından tasarruf edebilirsiniz.
Kapak Çapı  : Kapak çapı makinenize yıkanacak çamaşırları yüklerken size en çok yardımı dokunacak özelliktir. Büyük aileler ya da bir sefer çok miktarda çamaşır yıkayan kişiler için büyük kapak çapına sahip makinelerde yükleme yapmak çok daha kolay olacaktır.
Devir  Çamaşır makineniz elbiseleri sıkmak için yüksek devirlere çıkar böylece çamaşır içindeki su oranı minimum seviyeye indirildiği için astığınız kıyafetler bir an önce kurur. Farklı programlar (yünlüler, pamuklular, renkliler) için makineler tarafından önceden ayarlanmış devir seviyeleri mevcuttur bu seviyeler elbiselere zarar vermeden onları olabildiğince çok kurutabilmek için ayarlanmıştır. Seçeceğiniz yüksek devirli makine, istenildiğinde elbiseleri çok iyi bir sıkma işlemi uygulayıp bir an önce kuruyacak hale getirir.
Su Taşma Emniyet Sistemi Farklı markalarda farklı özellikler ile isimlendirilen bu sistem makinenizin su valfi, tahliye hattı ve kazan(tambur) gibi suyun bulunduğu noktalarda alınan ekstra önlemler ile makineniz her türlü su taşma/sızdırma kazasından korur.
Ses Seviyesi  Ses seviyesi makinenizin işlem sırasında çıkaracağı ses miktarının desibel cinsinden ölçüsüdür. Bu seviye özellikle çamaşır makinesi gibi sıkma işlemi sırasında yüksek miktarda ses çıkarabileceği için önemlidir. Makinelerin desibel miktarlarını değerlendirmek için 0-30 dB arasının fısıltı seviyesinde, 0-60 dB seviyesinin konuşma sesi aralığına denk geldiğini akılda tutmak yeterli olacaktır.
Kurutma Performansı : Yıkama işleminin ardından makinenizin uygulayacağı kurutma işlemi elbiselerinizi ne kadar kuru ya da kuruya yakın alacağınızı belirler. Kurutma performansı yüksek olan makinelerde kıyafetleriniz neredeyse kuru gibi geleceği için yapacağınız 2. kurutma işlemi kısa sürer. Böylece hem zamandan kazanır hem de işin büyük kısmını makinenize yaptırmış olursunuz.
Su Kontrol Sistemi : Bu sistem makinelerdeki su tasarrufunu arttırarak ay sonunda sürpriz bir su faturası ile karşılaşmanızı önlemek için tasarlanmıştır.Bu özelliğe sahip makineler çamaşırın miktarına ve tipine göre kullanılacak su miktarını ayarlar.
Yük Sensörü  Çamaşır makineniz yıkanması için koymuş olduğunuz çamaşırların miktarını otomatik olarak ölçüp yıkama işlemini kullanacağı su ve deterjan miktarını otomatik olarak ayarlar. Böylece hem ev ekonominize katkı sağlar hem de çevre dostu yıkama ile çocuklarınıza güzel yarınlar bırakırsınız.
Kir Sensörü  Bu özelliğe sahip çamaşır makineleri yüklenen çamaşırın kirlettiği suyu inceleyerek toplam kir miktarını hesaplamaktadır. Farklı markalarda farklı isimler ile de geçen bu özellik sayesinde makineniz çamaşırlarınız için gereken deterjan miktarını kirliliğe göre ayarlayıp hem tam ve yeterli deterjanı kullanıp en iyi temizliği sağlar hem de deterjan tasarrufuna katkı sağlar.
Elmas Kazan  Elmas kazan yüzeyinde elmas şeklide kabartmalara ve geleneksel kazanlara göre daha küçük su çıkış deliklerine sahiptir. Bu özelliği ile elbiselerinizin bu deliklere takılıp hırpalanmasını minimuma indirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder